Veelgestelde vragen en de antwoorden

Je kunt een afspraak maken door een Whatsapp bericht te sturen naar: 06-11481666, je kunt een e-mail sturen naar: info@sarongthaimassage.nl of je kunt je vraag via het webformulier naar ons sturen.

 
Wij zijn vaak in behandeling met klanten en willen de behandeling dan niet verstoren door te gaan telefoneren. Het beste is dat je een Whatsapp bericht stuurt. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord van ons.

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur.

 
Wij zijn gevestigd aan de Richterslaan 62 – tweede etage, 3431 AK in Nieuwegein.
Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig.
Wij zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken. Ons pand grenst namelijk aan de tramhalte dus wanneer je bij de juiste halte uitstapt ben je meteen gearriveerd. Ook met de bus kun je in de nabije omgeving uitstappen.
Ja, er is een lift aanwezig.
Ja, dat kan. De aanwezige lift is rolstoelvriendelijk en ook onze behandelruimtes zijn groot genoeg voor iemand met een rolstoel. Wel is het aan te raden om dit van tevoren even aan te geven bij het maken van de afspraak.
Wij behandelen babys vanaf 6 maanden. Er is geen maximale leeftijd voor het krijgen van een massage. Zolang er geen belemmerende gezondheidsklachten zijn kun je gewoon een afspraak maken. Twijfel je? Raadpleeg dan even je behandelend (huis)arts.
Je kunt kiezen uit een Thaise traditionele (behandeling zonder massageolie) of een Thaise combinatie massage (behandeling met massageolie). Daarnaast kun je zelf de duur van de behandeling bepalen en je kunt kiezen of je een solo of een duo behandeling wil afspreken.

Bij een traditionele Thaise massage wordt gebruikt gemaakt van rollen, knijpen, buigen, trekken en persen. Er wordt geen massageolie gebruikt en hierdoor wordt het over het algemeen ervaren als een wat hardere massage. Bij een Thaise combinatie massage worden er diverse massagetechnieken gecombineerd en wordt in tegenstelling tot de traditionele behandeling wel gebruikt gemaakt van massageolie. Een Thaise combinatie massage biedt een goede balans tussen behandeling en ontspanning. Dit is daarom ook een vaak gekozen behandeling.

 

Dat hangt af welke behandeling je wilt ondergaan. De tarieven variëren van  48,50 tot aan  237,00. Voor al onze tarieven kun je het beste even op onze tarievenpagina kijken.

 
Dat hangt sterk af van de drukte. Gemiddeld kun je met een dag of twee bij ons terecht voor een afspraak.
Wij bieden absoluut GEEN erotische of seksuele handelingen aan. Ook het vragen hiernaar wordt niet op prijs gesteld en kan leiden tot het stopzetten van de behandeling.
Ja, wij behandelen ook kinderen en zelfs baby’s van 6 maanden en ouder.
Ja, wij geven ook massagebehandelingen tijdens de zwangerschap. Zolang je tussen de 12 en 32 weken zwanger bent, er geen complicaties zijn en je huisarts of verloskundige geen negatief advies heeft gegeven over het krijgen van een massage kunnen we je gewoon masseren. Wel slaan we uiteraard bepaalde drukpunten over. Vind je het lastig of pijnlijk om op je buik te liggen? Wij bieden ook de mogelijkheid de ontspanningsmassage in een zij-lig houding te ondergaan. Dit wordt als zeer prettig en comfortabel ervaren.

Dat is afhankelijk waarvoor je komt. Kom je voor een ontspanningsmassage? Dan kun je al beginnen met een behandeling van 30 minuten. Heb je bijvoorbeeld (pijn)klachten waarvoor je behandeld wil worden dan raden wij je aan om met een behandeling van minimaal 60 minuten te beginnen. Wij kunnen de behandeling dan namelijk goed opbouwen zodat de massage het meeste effect heeft op je lichaam.

 
Je kunt wanneer je wil verlengen tijdens een massage dit aangeven aan de massagetherapeut. Wanneer het agendatechnisch mogelijk is kan er verlengd worden. Anders kun je een vervolgafspraak maken.
Vaak is het mogelijk om na je behandeling al meteen een vervolgafspraak in te plannen. Het kan gebeuren dat er door de enorme drukte daar geen tijd voor is. We vragen je dan om even via Whatsapp een vervolgafspraak te maken.
Wanneer je een afspraak wil annuleren of verplaatsen kun je het beste even een bericht via Whatsapp sturen. Doe dit wel minimaal 24 uur voor aanvang van de afspraak zodat de ruimte ingevuld kan worden met een andere klant. Afspraken die te laat, dat wil zeggen: binnen 24 uur vóór aanvang van de afspraak, worden geannuleerd, verzet of bij wegblijven worden in zijn geheel aan je doorberekend ongeacht de reden van annulatie.

Dat is mogelijk. Dit graag wel tijdig aangeven. Het kan zijn dat we om meer informatie vragen zoals de volledige naam en de gezondheidssituatie van de persoon in kwestie.

Het is mogelijk om je eigen massageolie mee te nemen. Dit kan zijn omdat je bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaalde stof of omdat je je eigen massageolie het prettigst vind. Er wordt alleen geen korting gegeven op de behandeling wanneer jezelf de massageolie mee neemt. Dit omdat het gebruik van onze massageolie bij een behandeling gratis is.
 

Helaas zit Thaise massage niet in het vergoedingenpakket van zorgverzekeraars.

Toch is het mogelijk dat hier in de toekomst verandering in komt. Controleer daarom de aangeboden polissen van de zorgverzekeraars goed bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering of doe navraag bij je huidige verzekering.
Dat is zeker mogelijk. Wanneer je een factuur op je (bedrijfs)naam wil hebben kun je dit het beste even aangeven wanneer je een afspraak bij ons maakt. Je zal dan een formulier toegestuurd krijgen. Wanneer je dit volledig ingevuld terugstuurt of meeneemt naar de afspraak zal de behandeling op je (bedrijfs)naam worden gefactureerd en via e-mail of Whatsapp naar je verzonden worden.
 
Kleding dien je uit te doen tot aan je ondergoed. Sieraden kunnen af, zodat de massagetherapeut nergens achter blijft haken en je jezelf niet kunt bezeren. We masseren bij de meeste behandelingen met olie op de huid, daarom is het handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd tot waar je je prettig bij voelt. Je bent constant toegedekt met handdoeken. De massagetherapeut slaat deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Je kunt voor of tijdens de massage altijd aangeven waar je je niet prettig bij voelt, waar de massagetherapeut vervolgens rekening mee zal houden.
Wij verkopen geen cadeaubonnen. Je kunt wel een afspraak maken voor iemand anders en via een Tikkie betaalverzoek ook voor die persoon betalen. Op deze manier kun je toch iemand verrassen met een massage. Je kunt hiervoor het beste even contact met ons opnemen via Whatsapp of e-mail.
Bij aankomst kun je bij de hoofdingang beneden aanbellen. Op de tweede etage waar wij gevestigd zijn hebben wij een deurbel waarop je kunt aanbellen wanneer de deur niet open is. Wij hebben een wachtruimte waar je kunt wachten tot je aan de beurt bent. Wij stellen het op prijs dat je rekening houd met mensen die nog in behandeling zijn, dus niet gaan bellen of luid met elkaar praten.
In de wachtruimte kun je je mobiele telefoon gebruiken om bijvoorbeeld mobiel te internetten maar het wordt niet op prijs gesteld wanneer je gaat telefoneren. Dat zou namelijk de behandeling van andere mensen kunnen verstoren.
Wij beschikken niet over een douche in onze massagepraktijk. We raden je aan om kledingstukken aan te trekken die gemakkelijk zitten en waar een beetje olie op mag komen. Hoewel we je na de massage zullen afnemen met een handdoek, is het onvermijdelijk dat er wat olie op de huid achterblijft.
De betaling ontvangen wij bij voorkeur per PIN. Contante betaling is mogelijk maar liever via een PIN betaling, dit voor onze veiligheid. Je kunt naast de normale betaalpassen van alle bekende Nederlandse banken ook met de volgende betaalkaarten bij ons betalen: Visa, Mastercard, American Express, JCB, UnionPay, Diners Club, Discover, Maestro, Visa Electron en V pay. Behalve contactloze kaartbetalingen kun je ook met mobiele portemonnees betalen zoals Apple Pay, Samsung Pay en Google Pay.
Je hoeft zelf niets mee te nemen naar de afspraak. Sarong Thai Massage voorziet in alle zaken die nodig zijn gedurende de massage, zoals handdoeken, olie, etc.
Kom niet te gehaast naar de afspraak en plan wat extra tijd in zowel voor- als na de afspraak. Hierdoor kun je ontspannen aan de behandeling beginnen en na de behandeling kun je even bijkomen. Op deze manier heeft de behandeling ook het meeste effect op je lichaam.
Wij verzorgen geen massages aan huis. Voor een behandeling zul je een afspraak moeten maken in onze massagepraktijk.
Een standaard antwoord is hierop niet te geven. Het effect van een massagebehandeling is cumulatief. Hoe regelmatiger je gemasseerd wordt, hoe beter en sneller je lichaam erop zal reageren. Een enkele massage kan een langdurig bestaand probleem niet oplossen. Het heeft dagen, weken, soms jaren geduurd om klachten te ontwikkelen. Dit kan niet in één massage opgelost worden. 
 
nmaal per maand is een passende frequentie als onderdeel van een gezonde leefstijl. Bij stress kan een 
één- of twee wekelijkse behandeling je de noodzakelijke ondersteuning bieden om te ontspannen.
Je kunt geen afspraak maken voor een massagebehandeling wanneer je een verhoging (koorts) hebt, verkoudheidsklachten hebt (neusverkoudheid, loopneus, veel niezen, keelpijn, hoesten of benauwdheid), voor een intensieve behandeling wanneer je kwaadaardige tumoren hebt (ontspanningsmassage is vaak nog wel mogelijk), trombose hebt, je onwel bent zonder een bekende oorzaak, lokale infecties hebt, verse littekens of tatoeages hebt, een fractuur hebt of vervellende huid hebt. Bij twijfel is het altijd raadzaam met je behandelend arts te overleggen of je gemasseerd mag worden. Wij zullen een behandeling staken of annuleren wanneer wij twijfelen aan de gezondheid van de persoon in kwestie.
Na een massage moet je rekening houden met een aantal zaken. Tijdens een massagebehandeling zul je meer in jezelf keren, waardoor je na afloop van een massagebehandeling minder scherp zult zijn. Wees daarom extra alert in het verkeer, zeker net wanneer je de behandeling hebt gehad. Het is bovendien aan te raden direct na een massagebehandeling geen intensieve bezigheden te plannen. Verder is het verstandig veel water of kruidenthee te drinken na een massage om afvalstoffen af te voeren die zijn losgemaakt. Gebruik absoluut geen alcoholische dranken voor- of/en na de behandeling. Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak langer door, geef jezelf daar de tijd en ruimte voor. Na een massagebehandeling kunnen je spieren nog een aantal dagen gevoelig zijn. Het laatste punt waar je rekening mee moet houden zijn de emotionele of energetische gevolgen die na de behandeling langer (kunnen) doorwerken. Een massage brengt je namelijk dichter bij jezelf en wat er in je leeft en omgaat.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur je vraag dan gerust per mail naar info@sarongthaimassage.nl of met WhatsApp naar 06-11481666. Dan beantwoorden wij jouw vraag zo spoedig mogelijk.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees ons beleid met betrekking tot cookies voor meer informatie